BENİM SIRRIM:



















Benim sırrım: Tam da benim konuşma stilimle,







bazen içinde hikaye ve ne yalan söyleyeyim bazen de dedikodularla bir tutam







lezzet fırtınası yaratmak! ;)























12 Aralık 2012 Çarşamba

Somon Rulo


"Somon Rulo":

Öncelikle somonun içini dolduracağımız salatayı hazırlamak gerekir. Maskolin salata veya akdeniz yeşilleri yıkandıktan sonra iyice kurulanır. Salatayı karşıtıracağımız derin kabın içine maskolin salata, zeytinyağı, tuz ve pesto sos eklenir. İstenilen lezzet veya göz kararına göre eklenir. Pesto sos olarak Knorr'un pesto sosu da hazır satılmakta. Salatayı karıştırığ çok az da limon suyu eklenmeli. (En güzel salata elle karıştırılan salatadır:)) Somon da tercihim Nevzat marka somon, is kokusu çok yok. Her bir somon parçasıının içine bir miktar pesto soslu salata konulup dolma sarar gibi sarılır. Sonunda da halka halka kesilen kırmızı soğanlar somon dolmanın etrafından geçirelerek sarılır. Asla beyaz soğan olmaz. Somona en çok kırmızı soğan veya frenk soğanı yakışır, aralara kapari de atılabilir. Üstüne de zeytinyağı gezdirilerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder