BENİM SIRRIM:



















Benim sırrım: Tam da benim konuşma stilimle,







bazen içinde hikaye ve ne yalan söyleyeyim bazen de dedikodularla bir tutam







lezzet fırtınası yaratmak! ;)























12 Aralık 2012 Çarşamba

Minik Quesadilla





"Minik Quesadilla":
250 gr bonfile, 1 küçük kuru soğan, birer kırmızı - sarı ve yeşil biberi jülyen doğrayarak işe başla. Diğer taraftan 2 küçük diş sarımsağı küçük küçük doğra. Teflon tavaya biraz riviera zeytinyağını ekle ve ısıt, sonra jülyen soğanları , ardından sarımsağı, sonra kırmızı - sarı ve yeşil (dolmalık) biberleri sırasıyla tavaya ekle. Sebzeler sotelendikten sonra jülyen doğranmış etleri ekle ve soteleç (İlk önce yüksek ateşte eti mühürle, sonra altını kıs ve pişir) üzerine yaklaşık 1 çay kaşığı kadar Fajita baharatını serpebilirsin. Bu baharat olmazsa aynı tadı vermiyor. Lüks veya her tür gıda ürününün satıldığı büyük marketlerde veya gurme evlerinde bulunabilen bir baharattır. Sona doğru konkase 1 büyük domatesi ekle. (KONKASE DOMATES: Kaynamış suyun içine domatesi at , buarada ateşin altını iyice kıs, kabukları çatlamaya başlayıncaya kadar suda beklet. Domatesi alıp soğuk su dolu bir kaba at. Böylece domates'in kabukları kolayca soyulabilir. Soyulduktan sonra domatesleri çok çok minik doğra). Son olarak 1 çorba kaşığı tepeleme tereyağını ekle ve kavur. Ateşin altını kapat. Tüm harcın iyice pişip sote olduğundan emin ol. Başka bir teflona önce tortilla ekmeğini önce rende kaşar peynirini, sonra et harcını ve tekrar biraz kaşar rendesini ekle. Üstüne tekrar tortilla ekmeği kapat ve ızgara/teflon tavada bastırarak gözleme gibi pişir ve alt-üst et. (iki tarafını da pişir) Servis yaparken yanına avakado sosu - sour cream - salsa sosla servis et. Tortilla'yı 4'e bölersen yemesi daha kolay olur.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder