BENİM SIRRIM:



















Benim sırrım: Tam da benim konuşma stilimle,







bazen içinde hikaye ve ne yalan söyleyeyim bazen de dedikodularla bir tutam







lezzet fırtınası yaratmak! ;)























12 Aralık 2012 Çarşamba

Gazozlu Kek


Tülin Teyzem'in "Gazozlu Keki":
4-3-2-1 tarifin sırrı!!! 
4 yumurtayı 2 bardak toz şekerle çırp, 3 bardak un ekle, karıştır, 1 şişe Uludag Gazoz'u azar azar ekle, ama şişenin dibinde 2 parmak gazoz kalsın( hemen iç:))) 
1 paket kabartma tozu ekle. 
Yağladığın nostaljik kek kalının içine hafif un serp ki yapışmasın. 
Harcı yavaş yavaş dök. 
Yarısı karıştırma kabında kalsın, bu kapta kalan kaba kakao ekle.
İnce ince karıştır, tam yedirme yani, kapkara olmasın, çizgili olsun kendinden. 
Bu kakaolu harcıda kalıptaki kekin üstüne dök. altı sade üstü kakaolu olacak. 
40 dk 180 derecede pişsin.
Tam nostalji! Vintage bir kek!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder