BENİM SIRRIM:



















Benim sırrım: Tam da benim konuşma stilimle,







bazen içinde hikaye ve ne yalan söyleyeyim bazen de dedikodularla bir tutam







lezzet fırtınası yaratmak! ;)























12 Aralık 2012 Çarşamba

Hindistan cevizi kaplı KARİDESLER & Acılı Aioli sos


"Hindistan cevizi kaplı KARİDESLER & Acılı Aioli sos":
Bir kabın içerisinde 120 gr un + bir tutam kabartma tozu + 1 adet yumurta + 1 şişe sodayı karıştır. Sodayı azar azar ve yavaş yavaş ekle, hatta 3 parmak şişede bırakmak lazım. Karıştır; boza kıvamında olsun. 8 - 1 adet temizlenmiş ve ayıklanmış (sırtına bıçak izi açın ve o siyahlığı elinizle çıkarın; böylece bağırsağı çıkmış olur; biliyorum çok hoş gelmedi kulağa ama yapmak lazım, ya da ne bileyim balıkçıdan rica et:) Sırasıyla; karidesleri bu karışıma bula, ayrı bir kaba koydığun hindistan cevizinin içine sanki una batırırmış gibi batır ve tavada iyice kızmış olan ayçiçek yağda kızart.
Acılı Aioli Sos için: (söylemesi zor, yemesi çok keyifli:)2 yumurta sarısını ve gözkararı koyduğun zeytinyağını iyice! yorulana kadar çırp; ta ki mayonez kıvamına gelinceye dek.. Kalın olmamalı, inceltmek için azar azar ip kadar incelikte zeytinyağı eklemen lazım. Zeytinyağını birden sakın yumurta sarısına ekleme! Yumurta çırpılırken incecik zeytinyağı içine akmalı, işte burada kitchenaid yardımına koşuyor! çok az hardal, 10 ml yani çok az acıso ekle ve dövülmüş 2 diş sarımsağı ekle karıştır. Tuz ve karabiber ekleyebilirsin. Kızatmış karidesleri sosa batırıp afiyetle yiyeceksin, eminim.. Yok böyle bir lezzet. Tabağı süslemek istersen resimdeki gibi hindistancevizi serpintisi hoş olabilir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder